
3. GIDA İNOVASYON ZİRVESİ
24 Ekim 2024
24 Ekim Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi’nde, Türkiye ve dünyada yenilikçi gıdalara olan talep, tüketici tercihleri, Ar-Ge yatırımları ve sürdürülebilir gıda üretim stratejileri gibi konular, alanında uzman konuklarla ele alındı.
Etkinlikte Yapay Zeka Fabrikası Başkanımız Barış Karakullukçu, “Yapay Zekanın Gıda Sektöründe Kullanım İmkanları, Girişimciler için Finansman Kaynakları ve Yol Haritaları” üzerine görüşlerini paylaştı. Bu konuşmasında yapay zekanın gıda sektöründeki önemi, çözüm uygulamaları, Türkiye İş Bankası'nın tarım perspektifi ve portföyümüzdeki girişim örneklerine değindi.
Portföyümüzde yer alan ERG Controls - YIKA’nın “YIKA-Hand Hygiene Monitoring System” adlı IoT ve yapay zeka tabanlı çözümünü, Migros marketleri kasap reyonları ve Homemade üretim tesislerinde el hijyen kültürünü en üst seviyeye çıkarmak için kullanıldığından ve sistemin tüm hijyen süreçlerini proaktif olarak izleyip raporladığından bahsetti.
Startup’ların başarı hikayeleri, iyi uygulama örnekleri ve yenilikçi ürünlerin uluslararası pazarlara açılması üzerine de önemli tartışmalar gerçekleşti.
